Yellow Flowers
Neurotitan Gallery, Im Haus Scwarzenberg (Berlín) / Impaktes Visuals Gallery (Sabadell)
Abril 2018 / Gener 2020

La repressió que està patint el poble català no té precedents en una Europa del S. XXI que es diu democràtica. El cas de Catalunya és, a dia d’avui i sense cap mena de dubte, la vergonya d’Europa. Però, la fèrria voluntat i la persistència d’aquesta gent pacífica per defensar la seva cultura i el seu dret a l’autodeterminació sense recórrer a la violència està essent també extraordinària i exemplar.

Els constants greuges que rep el poble català per part del govern espanyol són constants i flagrants. Una bona part dels seus governants han estat empresonats o pateixen exili i la censura ha arribat a punts extrems i tan hilarants com ho és la prohibició dels símbols en color groc.

I és en aquest context polític i social del poble català, que Werens desenvolupa la seva obra més reivindicativa dels darrers temps. Aquesta que exposa avui, “Flors grogues” és una col·lecció dedicada a la seva gent, que surt al carrer un dia rere l’altre a lluitar per la seva dignitat amb una única arma: els llaços grocs.