Werens Art Urbà
Exposició Retrospectiva
Museu d'Art de Sabadell
Setembre 2015 / Febrer 2016

Retrospectiva de l’obra d’un dels pioners del graffiti a Sabadell: Werens, Ramon Puig. El Museu d’Art de Sabadell dedica l’exposició Singulars propis d’enguany a aquest artista sabadellenc que fa gairebé tres dècades que omple de color i de controvèrsia els carrers de la nostra ciutat. L’artista, format a la Massana i al London College of Printing, va viure el moment en què sorgia el moviment graffiter europeu, un corrent de graffiti aliè a l’originari nascut als EUA.

L’exposició, que pretén mostrar l’evolució artística de Werens, es compon de nou col·leccions d’obra pictòrica i d’una àmplia mostra dels seus graffitis, un dels quals realitzat en el mateix museu. Les seves obres d’art urbà s’escampen per incomptables murs d’arreu. Indrets tan diversos com Marràqueix, Venècia, Berlín, Bombai, Nova York, Londres, Lisboa, entre molts d’altres, han vist brotar les seves flors d’entre les escletxes de l’asfalt. Però, el cert és que allò que desprèn el graffiti de Werens és, més enllà de l’estètica, denúncia i reivindicació.

I, paradoxalment, avui us presentem una exposició on queda patent la fugacitat de la major part de la seva obra al carrer, atès que durant més de dues dècades els seus graffitis han estat sistemàti- cament esborrats, tapats, anihilats, en definitiva, censurats. Avui, ens alegrem que s’hagi revertit aquesta forma de menyspreu cap a l’Street Art i que se li obrin les portes del Museu.

L’exposició va ser visitada per més de 20.000 visitants.

Fotos: Albert Miralles